Oplysning

Skal overgangsalderen sidestilles med barnets første sygedag?

Oplysning
Tekst:
Læsetid:
5
min.
Subscribe to newsletter
By subscribing you agree to with our Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Del

I en artikel i Børsen den 24. april 2024 kom det frem, at LEGO som en af de første danske virksomheder iværksætter initiativer, der skal sikre, at overgangsalderen ikke bliver en hindring for kvindelige medarbejderes arbejdsliv. LEGO er blandt de allerførste virksomheder i Danmark, der tager overgangsalder op på dagsordenen. Initiativet er en del af virksomhedens bæredygtigheds- og inklusionsagenda og skal sire, at symptomer forbundet med overgangsalderen ikke længere skal ses som et tabu, men i stedet bliver noget, der kan og bør diskuteres åbent på arbejdspladsen og ikke mindst mellem medarbejder og leder.

Hos LEGO har man især kigget mod England, hvor overgangsalder længe har været anerkendt og prioriteret, og hvor man i modsætning til Danmark både har lovgivet på området og udarbejdet en række retningslinjer til arbejdsgivere, om hvordan de skal imødekomme særlige behov hos kvinder i overgangsalderen. Herhjemme bliver LEGO altså nogle af de første til at anerkende overgangsalderens påvirkning af kvinders arbejdsliv, men også virksomheden Clever har meldt ud, at de vil tage overgangsalder op på dagsordene

Læs mere i artiklen i Børsen, der, foruden at sætte fokus på LEGOs initiativer omkring overgangsalder, også sætter dig grundigt ind i, hvad overgangsalderen og dens medfølgende hormonelle forandringer koster samfundet i ressource- og talenttab. Læs med her.