Hedeture
Søvn

Bedre søvn og færre hedeture – En overgangsalder uden hormoner

Hedeture
Søvn
Tekst:
No items found.
Læsetid:
5
min.
Subscribe to newsletter
By subscribing you agree to with our Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Del

Du er i overgangsalderen, men siger nej til hormoner? Vi er helt enige i, at det er en god idé som det naturlige førstevalg. Hormoner er ikke for alle eller en nødvendighed for at komme godt, sundt og styrket igennem overgangsalderen. I stedet kan du måske nøjes med et naturligt kosttilskud – morgen og aften.

Håret i nakken er vådt. Du går træt i seng men vågner hurtigt igen og gerne flere gange hver nat, og dit humør er utilregneligt og svinger op og ned. Er det begyndelsen på enden, eller er det en naturlig fase som alle kvinder skal igennem, helt på linje med puberteten?

Det er en naturlig fase. Alligevel er hedeture, svingende humør, tørre slimhinder, manglende sexlyst og søvnløshed ikke noget du bare skal finde dig i. Symptomerne fortjener en hjælpende hånd. De fleste af de gener, du oplever, skyldes et naturligt fald i din krops østrogenniveau, der først påvirker din energi og dit humør, siden din søvn og derefter de let genkendelige hedeture og varme nætter. Dine knogler og slimhinder påvirkes også af det lave østrogenniveau.

For mange kvinder kan der være hjælp at hente med et dagligt kosttilskud af Femarelle, som indeholder DT56a – en kompleks sammensætning af aminosyrer, som er bevist virksom mod overgangsalderens symptomer. DT56a stimulerer kroppens østrogenreceptorer på samme måde som hormoner, men fordi DT56a ikke stimulerer brystvæv og underliv, er der ikke de samme risici som med hormoner.

https://femarelle.dk/test-dig-selv/

Susanne gik fra 50 daglige hedeture til en enkelt eller to

I to år levede Susanne Høegh Lorentsen med voldsomme daglige hedeture, fordi hun ikke ville tage hormonpiller. Da hun opdagede Femarelles naturlige kosttilskud gjorde det en kæmpe forskel.

Til at begynde med tænkte Susanne Høegh Lorentzen, at overgangsalderen var noget, der skulle overstås. Hun oplevede de første forandringer som 48-årig og tænkte, at det var en periode, hvor hun bare måtte holde ud. Men efter godt to år, hvor hendes veninder måbende kunne se vandet løbe af hende midt i en samtale, var hun ved at få nok.

”Jeg var ved at opgive. Jeg var hårdt ramt og havde hedeture dagligt flere gange i timen, og jeg vågnede om natten badet i sved. Efter to år bad jeg min læge om hormoner,” fortæller Susanne, der oplevede, at hendes livskvalitet dalede støt, selvom hun havde et aktivt liv og spiste sundt.

Da Susanne udmattet bad om hormoner, fortrød hun dog hurtigt igen, da lægen remsede op, hvilke risici hun ville udsætte sig selv for. Især forhøjet risiko for brystkræft og for blodpropper virkede skræmmende.

En veninde foreslog hende i stedet at prøve Femarelle, som er et naturligt alternativ til hormonpiller. I starten var Susanne skeptisk: ”Jeg troede ikke helt på det, og jeg fik ikke taget pillerne helt fast morgen og aften i starten. Men på et tidspunkt tænkte jeg, at nu må jeg give det en chance og gøre det ordentligt. Og efter tre uger kunne jeg mærke en forandring”.

Susannes hedeture er aftaget. Hun kan stadig opleve, at varmen stiger hende til hovedet ind i mellem, men det er slet ikke som tidligere: ”Det her virker for mig. Jeg kan stadig få en hedetur, men nu er det en gang om dagen i stedte for to gange i timen. Når jeg læser på pakken, hvad der er i, har jeg ingen problemer. Det er jo et kosttilskud. Jeg føler, at Femarelle er et supergodt alternativ til hormoner.”

Symptomerne er din vejviser

Susanne er ikke den eneste kvinde, der, med et ønske om at undgå hormoner, har haft gavn af Femarelle. Flere undersøgelser viser, Femarelle reducerer antallet og intensiteten af hedeture hos kvinder i overgangsalderen. I en undersøgelse svarede 80,7% af kvinderne, at deres hedeture var blevet bedre eller meget bedre, efter de havde taget Femarelle morgen og aften i fire uger. Andre undersøgelser peger på en bedring i forhold til tørre slimhinder, for eksempel i skeden og i forhold til knogleskørhed.  

Femarelle er en serie med tre produkter hvor symptomerne for overgangsalderen bestemmer hvilken variant der passer bedst til dig.  

Er du i tvivl om du er i overgangsalderen så kan en blodprøve hos din læge give dig svar. De små forandringer som fx svingende humør, manglende sexlyst kan være de første tegn, men de kan også skyldes en del andre ting, så derfor er et besøg hos lægen altid en god idé.