Artikler

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Alle

Skal overgangsalderen sidestilles med barnets første sygedag?

I en artikel i Børsen den 24. april 2024 sættes der fokus på overgangsalder på arbejdspladserne. LEGO iværksætter, som en af de første virksomheder i Danmark, initiativer, der skal sikre, at kvinders arbejdsliv ikke bliver hindret af overgangsalderen og medfølgende hormonelle forandringer.
Læs mere
Alle

De første kendetegn på overgangsalder

Det varierer fra kvinde til kvinde, hvornår overgangsalderen melder sin ankomst. Når de første tegn melder sig, er mange kvinder ikke bevidste om, at det, de oplever, er symptomer på overgangsalderen. At kende de første symptomer er dog en god ide, fordi det kan hjælpe dig som kvinde til bedre at kunne navigere og søge passende støtte. Derfor har vi samlet et overblik over nogle af de første symptomer på overgangsalderen i denne artikel.
Læs mere
Alle

Hvad er DTA56a og hvorfor spiller ingrediensen en hovedrolle i Femarelles produkter?

Femarelle indeholder DT56a. Men hvad er det, hvordan virker det, og hvorfor er det netop denne ingrediens, der spiller en vigtig rolle i Femarelles produkter? Det gør vi dig klogere på i denne artikel.
Læs mere
Alle

Brevkassen – Spørg eksperten

I Femarelles brevkasse svarer Christine Felding, speciallæge i gynækologi og obstetrik, på spørgsmål om overgangsalderen. Femarelles community har stillet Christine spørgsmål om alt vedrørende overgangsalderen, som man kan ønske at vide mere om, er i tvivl om eller bare er rigtig træt af. Denne gang har vi samlet en håndfuld spørgsmål fra kvinder i perimenopausen.
Læs mere
Alle

Overgangsalder: En guide til at håndtere det klimaanlæg, der bor indeni dig!

Er du kvinde og har nået den ærefulde alder, hvor du kan mærke dit eget personlige klimaanlæg slå til på de mest uventede tidspunkter, så har du måske indset, at hedeturene er kommet for at blive – i hvert fald for en tid. Hedeture er som at leve med en uforudsigelig termostat, men frygt ikke! I denne artikel hjælper vi dig til at navigere i din indre lavastrøm med stil – og måske endda et smil.
Læs mere
Alle

Opdag hemmelighederne: Sådan overlever du din partners overgangsalder - En uundværlig guide

Kære mænd. Vi ved godt, at det kan være svært at navigere i at være partner til en kvinde i overgangsalderen med dertilhørende hormoner, der raser og påvirker hendes sindstilstand. Men bare rolig! I denne artikel gør vi dig klogere på overgangsalderen og guider dig til at blive din partners bedste støtte i denne fascinerende periode af hendes liv.
Læs mere
Alle

Dårlig søvn kobles til seksuelle problemer i overgangsalderen

Hvordan er dit sexliv – og hvordan er kvaliteten af din søvn? Et amerikansk studie fra 2021 kobler de to ting sammen. Ifølge studiet hænger hyppigere sex og bedre søvnkvalitet nemlig sammen, mens dårlig søvn kan betyde seksuelle problemer i overgangsalderen. Denne artikel fra videnskab.dk sætter dig ind i forskningen bag.
Læs mere
Alle

Femarelle Live – En bramfri snak om overgangsalderen

I Femarelle Live tager et panel af eksperter og kvinder i overgangsalderen en ærlig snak om en tid med store forandringer, mens de besvarer spørgsmål fra vores community undervejs. Denne gang består panelet af Christine Felding, speciallæge i gynækologi og obstetrik, Charlotte Ringgaard fra Femarelle, livsstilsekspert Anne Glad og ikke mindst Lotte Jørgensen, medlem af vores community og kvinde i overgangsalderen.
Læs mere
Alle

Får overgangsalderen dig til at svede? – du er ikke alene

Hedeture er nok det mest almindelige kendetegn på overgangsalderen – og derfor også et kendetegn, som de fleste kvinder i overgangsalderen vil opleve i større eller mindre grad. Heldigvis er der mange måder at håndtere hedeture på. I denne artikel kan du blive klogere på hvad hedeture er og hvad der forårsager dem.
Læs mere
Alle

Velkommen til overgangsalderen

Alle kvinder rammer overgangsalderen, men ingen taler om den! Det laver DR om på med “Velkommen til overgangsalderen” – en vigtig og opsigtsvækkende serie på to afsnit med et hav af kendte, Danmarks bedste forskere og læger, samt almindelige danskere, der sætter ord på den store overgang i livet.
Læs mere
Alle

Podcast: Behøver overgangsalderen at være et tabu?

“Det er bare en overgang” er en podcastserie, hvor Line Baun Danielsen, dykker ned i emnet. Vi taler om angsten for at blive ’gammel’, hvad der rent biologisk sker med kroppen og om identitet. For hvem er vi kvinder, når vi ikke længere er frugtbare, har faste bryster og en stram hud? Line taler med eksperter og med tre kvinder, som deler deres personlige historier. 
Læs mere
Alle

Brevkassen - Spørg eksperten

I Femarelles brevkasse svarer Christine Felding, speciallæge i gynækologi og obstetrik, på spørgsmål om overgangsalderen. Femarelles community har stillet Christine spørgsmål om alt vedrørende overgangsalderen, som man kan ønske at vide mere om, er i tvivl om eller bare er rigtig træt af. Denne gang har vi samlet spørgsmål omkring dosering af hormoner.
Læs mere
Alle

Velkommen på forsiden! 
Ny viden: Det reducerer kvinders risiko for kræft og blodpropper - hormoner bør ikke længere være førstevalg

Den Europæiske Gynækologforening anbefaler kvinder i overgangsalderen at droppe hormonerne som førstevalg og vælge det plantebaserede hormonfri alternativ DT56a som behandling mod gener. Læs mere i disse artikler fra Politiken og BT, der vejer hormonpræparater op imod DT56a, som er grundstenen i Femarelles produkter.
Læs mere
Alle

Femarelle Live – Er det bare en overgang?

I Femarelle Live tager et panel af eksperter og kvinder i overgangsalderen en ærlig snak om en tid med store forandringer, mens de besvarer spørgsmål fra vores community undervejs. Denne gang består panelet af Christine Felding, speciallæge i gynækologi og obstetrik, Charlotte Ringgaard fra Femarelle, Mette Blomsterberg og makeupartist Dina Marouf
Læs mere
Alle

Bedre søvn og færre hedeture – En overgangsalder uden hormoner

Kan du sige nej tak til hormoner i overgangsalderen, hvis din livskvalitet er kraftigt påvirket og du gerne vil afhjælpe generne? Eller må du finde dig i hedeture, tørre slimhinder, manglende sexlyst og søvnløshed? I denne artikel kan du læse om Susanne, der, med et dagligt tilskud af Femarelle, er gået fra omkring 50 daglige voldsomme hedeture til blot en enkelt eller to.
Læs mere