Hedeture

Får overgangsalderen dig til at svede? – du er ikke alene

Hedeture
Tekst:
No items found.
Læsetid:
5
min.
Subscribe to newsletter
By subscribing you agree to with our Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Del

Hedeture er et af de mest almindelige og hyppige symptomer på overgangsalderen, og derfor også et symptom, som de fleste kvinder i overgangsalderen vil opleve i større eller mindre grad. Der er stor forskel på hvordan kvinder i overgangsalderen plages af hedeture. Herunder gør vi dig klogere på, hvad hedeture er og hvad der forårsager dem.

Hvad er hedeture i overgangsalderen

Hedeture er almindelige i overgangsalderen. De involverer en pludselig følelse af varme, ofte efterfulgt af sved og rødme i huden.

Hvad forårsager hedeture?

Hedeture skyldes ændringer i kroppens hormonbalance under overgangsalderen. De er en reaktion på faldende østrogenniveauer. Faldet i østrogen gør, at kroppen bliver mere følsom for temperatursvingninger og derfor kan blot en lille temperaturstigning resultere i at kroppen igangsætter en respons for at komme af med varmen.

Hvor længe varer hedeture?

Hver hedetur kan vare fra et par minutter til en time. Hyppigheden af hedeture varierer fra kvinde til kvinde, og der er stor forskel, på hvordan og i hvilken grad kvinder i overgangsalderen plages af hedeture. Nogle kvinder har en hedetur eller to per døgn, mens andre har 100. Hver femte kvinde har stadig symptomer 5 år efter menopausen, mens generne hos enkelte kan vare i 10 år eller mere.  

Hvordan påvirker hedeture din søvn?

Hedeture kan forstyrre dit søvnmønster og føre til nattesved, hvilket kan forårsage søvnløshed og træthed.  

Håndtering af hedeture

Der er flere ting du kan gøre for at mindske dine hedeture. Livsstilsændringer, såsom at undgå udløsere som koffein, alkohol og krydret mad, at spise en sund og varieret kost, dyrke regelmæssig motion samt at få nok søvn, kan hjælpe dig med at mindske dine hedeture. Det kan også være en fordel at klæde sig i lag, så du bedre kan regulere din temperatur, når du rammes af en hedetur. Derudover kan et kosttilskud af Femarelle dig igennem overgangsalderen og de medfølgende hedeture.

Læs mere i denne artikel, hvor vi har samlet nogle af de bedste råd til at leve med hedeturene.