Forskning
Oplysning

Hvad er DTA56a og hvorfor spiller ingrediensen en hovedrolle i Femarelles produkter?

Forskning
Oplysning
Tekst:
No items found.
Læsetid:
5
min.
Subscribe to newsletter
By subscribing you agree to with our Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Del

Femarelle indeholder DT56a. DT56a er et såkaldt SERM-stof, der har en selektiv virkning på kroppens østrogenreceptorer. Men hvad betyder det, og hvorfor er det netop denne ingrediens, der har hovedrollen i Femarelles produkter? Herunder kan du blive klogere på det virksomme stof DT56a.

Hvad er DT56a og hvordan virker det?

DT56a er en plantebaseret ingrediens, som I Danmark udelukkende findes i Femarelles produkter.

DT56a er en kompleks sammensætning af aminosyrer, som stimulerer kroppens østrogenreceptorer, uden selv at være et egentligt hormon. Det er et såkaldt SERM-produkt (selektiv estrogen receptor modulator), hvilket betyder, at alle østrogenreceptorer i kroppen bliver påvirket – undtagen vævet i bryst og underliv.

DT56a er undersøgt i mere end 20 forskellige studier, der viser, at stoffet kan have den samme gode effekt som hormonbehandling. Et sammenligningsstudie viste bl.a. at DT56a har en tilsvarende indvirkning på det neuroendokrine system i hjernen, som ligner effekten af østrogen. Studier viser desuden, at DT56a øger knogletætheden (BMD) gennem ny knogledannelse og afhjælper vaginal tørhed

Anbefalet af Den Europæiske Gynækologforening

I 2017, da Femarelle første gang blev lanceret i Danmark udkom formand for Den Europæiske Gynækologforening, professor Andrea Genazzani, med en officiel anbefaling af DT56a som førstevalg til behandling af kvinder i overgangsalderen. Andrea Genazzani udtalte i den forbindelse, at DT56a er et virksomt og sikkert alternativ til hormoner:

”Kernen til hormonforandringerne ligger i østrogenreceptorerne, som ikke længere bliver stimuleret – i hjernen, i skelettet, i huden og i det reproduktive system. Uden østrogen forårsager disse receptorer en kæde af hændelser, som har stor indvirkning på kvindens livskvalitet. Med en anbefaling af DT56a tilbydes kvinden et mildere og hormonfrit førstevalg. Det aktive stof er veldokumenteret, videnskabeligt funderet og giver den nødvendige effekt, ved at være målrettet østrogenreceptorerne, samtidig med at risikoen for bivirkninger minimeres. DT56a er hormonfrit og påvirker hverken underliv eller brystvæv.

- Andrea Genazzani, formand for Den Europæiske Gynækologforening, 2017.

Femarelles produkter, som indeholder DT56a, kan både tages af kvinder, der oplever begyndende kendetegn på overgangsalder, kvinder midt i overgangsalderen samt efter overgangsalderen for at imødegå vedvarende kendetegn og skrøbelige knogler, som følger med en aldrende kvindekrop. 3 ud af 4 kvinder mærker en effekt på deres symptomer inden for 4 uger.